Lille Bangkok – thailandsk restaurant i Sandnes

Lille Bangkok er en restaurant med meny og retter fra det thailandske kjøkkenet, med en flott beliggenhet i Langgaten 25 i Sandnes. Lille Bangkok ble startet opp i Storgata 68 i 2013. Etter noen år flyttet restauranten til Langgaten 25 og fikk da mer plass, skjenkebevilling og plass til uteservering i handlegaten. Lokalene er nyoppusset, men i en tradisjonell thailandsk stil som bidrar til den hyggelige atmosfæren. Lille Bangkok har en omfattende meny som vi kommer tilbake til senere, og restauranten tilbyr både lunsj, middag og take away. Hvis du er glad i mat inspirert av Thailand, vil du helt sikkert få et godt måltid på Lille Bangkok. Vi kommer også tilbake til at Lille Bangkok på TripAdvisor innehar sjetteplassen blant restauranter i Sandnes.

  • Mat fra det thailandske kjøkken
  • Mange hyggelige omtaler
  • Nyoppussede lokaler sentralt i Sandnes

Meny og retter

Lille Bangkok har en omfattende meny. Vi begynner med lunsjmenyen som serveres tirsdag til fredag fra 13:00 til 16:00 og lørdag 13:00 til 15:00. På lunsjmenyen er det et godt utvalg av ulike retter som stekt ris og grønn karri til hyggelige priser – 109 kroner for alle retter. Videre har de den komplette restaurantmenyen med mye å velge mellom. Du kan få klassiske forretter som flere ulike typer vårruller og grillspydene Gai Satay. Det finnes en rekke ulike supper som kan spises som forrett, eksempelvis klassikeren Tom Kha Gai med kylling. Prisene på forrettene varierer mellom 30 kroner for bare en vårrull eller et grillspyd, til 159 kroner for seks grillspyd eller vårruller som selvfølgelig kan deles mellom flere gjester og fortsatt være nok som en forrett.

Lille Bangkok har et stort utvalg av hovedretter med kategorier som stekt ris, nudler, spagetti, thai salat, karriretter og retter med østerssaus og soyasaus. I tillegg finnes det en egen barnemeny med både thailandske retter og tradisjonelle retter som pommes frites eller kylling. Det kan være vanskelig å få oversikt over alle hovedretter som er tilgjengelige, og det er en god plan å enten begrense seg til en kategori som du liker eller å spørre om anbefalinger. På Facebook-siden til restauranten presenteres det en del tilbud og retter som kan være verdt å prøve. Som vanlig med thaimat er det viktig å passe på hvor sterk retten du bestiller er! Til slutt tilbyr Lille Bangkok noen få enkle desserter, frityrstekt banan eller vaniljeis med tilbehør.

Omtaler

På Facebook har Lille Bangkok mange positive omtaler. Gjennomsnittet fra 148 omtaler er 4,7, og det er flere positive kommentarer om både maten og servicen. Det er selvfølgelig gitt noen negative omtaler som handler om tilfeller med lang ventetid og eksempler der gjester i samme selskap har fått maten til ulike tider. Dette kan skje på de beste restauranter og et eksempel er fra 17. mai, som i Norge kanskje ikke er en helt representativ dag for servicen på et spisested. Det er hyggelig å se at Lille Bangkok svarer på omtalene fra Facebook på en hyggelig måte, og forhåpentligvis benytter de negative omtalene som eventuelt kommer inn for å forbedre servicen. Samlet er inntrykket fra Facebook svært positivt for Lille Bangkok.

På nettsiden TripAdvisor har Lille Bangkok også mange positive omtaler. Gjennomsnittet på TripAdvisor er 4,5, og det er en stor overvekt av positive omtaler blant de til sammen 86 bidragene fra TripAdvisor-medlemmer. Gjennomgående omtales maten som svært bra. Det er noen som nevner litt rusk i service som lang ventetid, men at det fort ble glemt når maten kom på bordet. Det er morsomt at det faktisk er nevnt i en omtale at det var vanskelig å velge fordi menyen er veldig omfattende – det er forståelig. Som på Facebook svarer Lille Bangkok på omtaler på TripAdvisor, det er positivt og betyr forhåpentligvis at restauranten lærer av de negative tilbakemeldingene som måtte komme. Totalt et meget positivt resultat for Lille Bangkok på TripAdvisor.

Oppsummering

Det finnes mange gode restauranter i Sandnes og flere restauranter som tilbyr mat inspirert av det thailandske kjøkkenet. Lille Bangkok er et godt alternativ i denne sjangeren. Sammen med Royal Thai Restaurant er Lille Bangkok definitivt en restaurant du bør prøve i Sandnes hvis du er glad i thailandsk mat. Det er mulig med take away fra Lille Bangkok for den som måtte ønske det. Ved take away er det et noe mer begrenset utvalg sammenlignet med hvis du spiser i restauranten. Et avsluttende tips kan være å følge med på Facebook-siden til Lille Bangkok. Den blir ofte oppdatert og er en bedre kilde til informasjon enn den vanlige nettsiden. Restauranten har for eksempel vært stengt for oppussing i nyere tid – informasjon du bare finner på Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *