Royal Thai Restaurant

Royal Thai Restaurant er en restaurant sentralt i Sandnes, nærmere bestemt i Langgata 87. Restauranten tilbyr retter fra det thailandske kjøkken, og det er mulig å enten spise i restauranten eller ta med og spise hjemme. Menyen er svært omfattende med alt du kan forvente fra det thailandske kjøkken. Det er nesten slik at det er litt for mye å velge mellom, og det er greit å spørre om råd fra servitøren hvis du er usikker.

Vi kommer tilbake til menyen i mer detalj, men det bør finnes noe for alle og enhver. Prisene er gjennomgående veldig hyggelige, men rimelige forretter og hovedretter priset mellom 135 og 185. Det trenger ikke å koste mye med et komplett måltid for hele familien på Royal Thai Restaurant. Til og med drikke er greit priset med 30 kroner for en halvliter brus. Det trenger ikke å være dyrere å spise på en ordentlig restaurant sammenlignet med for eksempel McDonalds.

Meny og kjøkken

Royal Thai Restaurant tilbyr alle de klassiske thai-inspirerte rettene som du forventer fra en restaurant av denne typen. Vårruller eller Gai Satay grillspyd er klassiske forretter sammen med Tom Kha eller Tom Yum suppe. Flere av forrettene er hyggelig priset rundt 75 kroner. Det finnes en mengde hovedretter, delt inn i kategorier som supper, vegetar, sjømat, fjærkre og så videre. Det kan ta litt tid å få overblikk over menyen og alle retter.

I tillegg til alle variasjoner av thailandske retter basert på hovedingredienser som kjøtt eller kylling finnes det også et stort utvalg av ulike nudelretter. Barnemeny finnes, heldigvis både litt kjedelige klassikere som pølse og pommes frites men i tillegg Kao Phad Gai stekt ris eller fritert kylling. Det er selvfølgelig helt greit å utfordre sine barn en anelse, med hovedretter fra den vanlige rikholdige menyen som for eksempel kan deles av to barn.

Åpningstider og praktiske detaljer

Royal Thai Restaurant er stengt på mandager, alle andre dager unntatt lørdager er åpningstidene 13:00 – 22:00. På lørdager åpner restauranten en time tidligere, allerede klokken 12:00. Det serveres egen lunsjmeny på hverdager 13:00 – 17:00 og lørdager 12:00 – 16:00. Det går å bestille mat som take away, et godt alternativ for mange som bor sentralt i Sandnes med kort avstand til Royal Thai Restaurant og et godt alternativ til annen take away som pizza.

Det kan nevnes at det er greit å følge med på Facebook-siden til Royal Thai Restaurant. Det er hovedsakelig der restauranten legger ut informasjon og nyheter, den vanlige nettsiden er ikke oppdatert på en god stund. Hvis du følger med på Facebook-siden vil du kunne få med deg spesielle tilbud på enkelte retter som bare legges ut der. Restauranten er flink til å oppdatere ofte med nyheter og bilder av retter og restauranten.

Omtaler

Royal Thai Restaurant har gjennomgående positive omtaler, med en snittvurdering helt oppe på 4,4, basert på 137 omtaler på Facebook. Det er mange svært positive omtaler der både maten og betjeningen roses. Det finnes selvfølgelig noen få negative, for eksempel er basert på opplevelser der hele selskapet ikke har fått maten sin samtidig. Dette er dog noe som sannsynligvis skjer i nesten alle restauranter til tider, og er ikke noe å legge stor vekt på.

På Tripadvisor har Royal Thai Restaurant et svært høyt snitt, 4,3 til sammen basert på 162 anmeldelser. Dette gjør faktisk at restauranten er plassert som den nest beste restauranten i hele Sandnes av totalt 65. Omtalene er nesten utelukkende superlativer med beskrivelser av maten som den beste thai-maten i Norge. Det finnes ikke en eneste omtale på Tripadvisor der gjesten har valgt det laveste alternativet, forferdelig. Et svært godt resultat for Royal Thai Restaurant.

For familier

Hvis du er småbarnsforelder men ikke er helt sikker på om Royal Thai Restaurant er riktig valg, vil du sannsynligvis endre mening nå. De eksotiske smakene passer de fleste ganer. Restauranten er plassert i andre etasje, tilbaketrukket fra trafikken, og med en trygg beliggenhet for barn og ungdommer. Dessuten tilbyr restauranten et eget lekeområde som kan være gull verdt for yngre personer i familien, som er helt ferdig med å spise etter bare et par minutter…

Oppsummering

Kombinasjonen av svært gode omtaler, bra priser, sentral beliggenhet og greie åpningstider gjør det vanskelig å finne noe feil med Royal Thai Restaurant. Hvis du er glad i det thailandske kjøkken må du nesten prøve Royal Thai Restaurant når du er i Sandnes. Her er det bare å finne veien til Langgata 87 med en gang, eller eventuelt bestille take away hvis du ikke har tid til et besøk i restauranten. Du blir neppe skuffet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *