Sabi sushi

På nettsiden til Sabi sushi kan du lese at de er Norges ledende kjede innen høy kvalitets-sushi. I utgangspunktet er det en take-away kjede, men flere av restaurantene har spiseplasser, slik at du kan nyte måltidet ditt på stedet. Den aller første take-awayen hadde oppstart i 2011, og har siden den gang blitt veldig populær. Kjeden befinner seg flere steder i Rogaland og i Oslo områder. De ønsker å ekspandere i hele Norge.

Kjeden har latt seg inspirere av Japan. Hvis du er glad i sushi er det absolutt verdt å bestille mat herifra. Sabi sushi fokuserer på å gi kundene en uforglemmelig smaksopplevelse, og bruker kun råvarer av høy kvalitet. De tror på den enkle og rene råvaren, og det gode håndverk. Rettene ser kreative og fargerike ut. De bryr seg om hver minste detalj, og det gjenspeiles i hvordan de tilbereder de ulike rettene.

Hjemmesiden og dens innhold

Sabi sushi har en brukervennlig, dekorativ fristende hjemmeside, med internettadresse sabi.no. Her oppgir de alle restaurantene som eksisterer. Du får en grei oversikt over restaurantenes beliggenhet, åpningstider og hvor lang tid det pleier å ta før bestillingen er klar. Det kan være en fordel å beregne god tid for bestillingen ettersom det ofte er flere som bestiller mat. Dette medfører naturligvis ventetid, men Sabi oppgir heldigvis hvor lenge du må vente ved bestilling.

Hvis du ønsker å bestille må du først og fremst registrere deg som ny bruker. Dette er en enkel og rask prosess. Når dette er gjort fyller du inn nummer på rettene du ønsker, hentested, og klokkeslett for henting. Hver eneste rett har tilhørende bilde. Bildene stemmer overens med virkeligheten, og dette tjener de på, slik at ingen skal føle seg lurt. Dersom du liker sushi vil du mest sannsynlig la deg friste.

Hva inneholder menyen?

Menyen består av et mangfold retter. Her finner du noe for enhver smak. Den består av både småretter, hovedretter, tilbehør og dessert. Prisene står oppgitt ved siden av hver rett. Hver rett har et eget tall, som du oppgir ved bestilling. Sabi tar hensyn til både erfarne og uerfarne kunder. De gir god informasjon over hva de enkelte rettene betyr, og hva du kan forvente deg. En av rettene de har på menyen kalles for newbie, en spesialdesignet rett for nybegynneren.

Du kan enkelt finne fram til det som måtte passe best for din bestilling. Hvis det er flere som skal bestille finnes det spesialsydde menyer med blanding av ulike kategorier. Menyen er delt inn i kategoriene uramaki, futomaki, nigiri, sashimi, hotrolls, vegetar, japanske småretter og tilbehør. Under hver kategori står et beskrevet antall biter og pris. Mangfoldet er stort, og du kan finne både laks, hvit fisk, scampi, kylling. Noen av rettene er spicy og andre ikke fullt så sterke.

En liten smakebit på noen av rettene

En av de japanske smårettene kalles for Temp scampi. Den koster 90 kr og består av seks biter fritert scampi med spicy cream og teriayakisaus. Under uramaki er det retter som består av åtte biter, med variert pris, alt ifra 90 kr-175 kr. Her kan du velge mellom en helt enkel laks med avokado til stekt kylling med agurk. Futomaki er litt større biter, og består av seks stykker per rett. Prisene her varierer ifra 130 kr-180 kr.

Hotrolls er som navnet tilsier, nokså sterkt smakende makier. Til eksempel består en av rettene av spicy laks som er fritert i tempura. Prisen varierer fra 140 kr-220 kr. Under nigiri kan menyen friste med blant annet kokt scampi, kongekrabbe, ål, hvit fisk eller tuna. Pris ligger på mellom 40 kr-65 kr. Sashimi-rettene er som navnet tilsier, råe biter fisk. Du kan blant annet finne både laks, hamachi og kamskjell. Prisen ligger på alt ifra 70 kr-246 kr.

Kurs

Sabi sushi tilbyr kurs for de som er interesserte i å lære om det japanske kjøkkenet, og spesifikt om sushi. Informasjon om dette finnes på hjemmesiden, og det er påmelding via mail. Kursene kan maksimum ha 20 deltakere, og blir holdt på Hinna, og det er første mann til mølla prinsipp. Hver deltaker får et forkle hver. Det står i beskrivelsen at du blant annet lærer om sushiens historie og får innføring i ulike sushiretter.

Ærlighet

Alt i alt holder sabi sushi det de lover. De viser at de bryr seg om kundene ved å ha en enkel, oversiktlig og brukervennlig hjemmeside. De viser ærlighet med å oppgi hvor lang ventetid det pleier å være. De viser også bilder av rettene som stemmer overens med hvordan det ser ut i virkeligheten. I tillegg ønsker de å dele sin kunnskap med de som måtte være interessert. Det er nok ikke uten grunn at de har svært mange fornøyde kunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *