Scandic Stavanger Forus

Scandic Stavanger Forus har som navnet tilsier en flott beliggenhet på Forus. For deg som ikke er lokalkjent, er Forus et område med strategisk posisjon mellom Stavanger, Sandnes og flyplassen på Sola. Hotellet er i høy grad profilert som et konferansehotell, og vil være et godt valg for større selskaper og møter. Samtidig kan beliggenheten bare omtrent 8 km fra Stavanger flyplass på Sola, være bra for alle typer besøkende som ankommer med fly.

Scandic Stavanger Forus ble bygget i 2011, og fremstår som moderne og flott. Med kapasitet for opp mot 600 deltakere i det største møterommet og 258 rom for overnatting, er det et relativt stort hotell. Det kan selvfølgelig være både positivt og negativt. Hvis du er ute etter en personlig opplevelse i et lite familiedrevet hotell, er sannsynligvis Scandic Stavanger Forus ikke rett valg, men du får alle fordeler med et profesjonelt hotell.

Rom

Som nevnt tilbyr Scandic Stavanger Forus hele 258 rom i flere ulike kategorier. Det finnes selvfølgelig standardrom, enten med bare en 120 cm seng eller to senger på 90 cm. Neste steg er superior rom med king size seng på 160–180 cm. I disse rommene finner du også både Nespresso-maskin og hårføner. En praktisk detalj er at alle superior rom er plassert nær heisen, slik at du kommer deg raskt rundt på hotellet.

Det finnes også større rom på Scandic Stavanger Forus. Juniorsuiten har plass til opptil fem personer, og med en svært sjenerøs størrelse på hele 49 m2, bør det være plass til alle. Romløsningen er med en egen stue med sovesofa. For familier finnes det også et annet alternativ i romtypen Standard Family Four, og som navnet tilsier er det plass til opptil fire personer i et rom som er litt mindre enn juniorsuiten.

Mat og andre tjenester

Gitt fokuset på konferanser og møter, har Scandic Stavanger Forus en stor restaurant og bar som kan betjene mange gjester. Frokosten er åpen mandag til fredag 06:30–09:30, og lørdag til søndag 07:30–10:30. Til lunsj serveres det både en lunsjbuffet og à la carte i en egen restaurant for den som ønsker det. Hotellet har også en bar som er åpen 17:00–01:00 hver dag, og middagen serveres selvfølgelig også i restauranten mellom 17:00 og 22:00.

Scandic Stavanger Forus tilbyr en rekke tjenester til sine gjester. Parkering finnes rett ved hotellet, og er gratis i sommerperioden. Det finnes sykler til utlån, resepsjonen er selvfølgelig åpen hele døgnet, og det finnes et treningsrom og lademulighet for elbiler. Det er helt klart et større servicetilbud på hoteller av denne størrelsen sammenlignet med mindre alternativer. Inn- og utsjekk er standard 15:00 og 12:00, men her lønner det seg alltid å spørre om sen utsjekk.

Omtaler

Scandic Stavanger Forus har snittpoeng 4,0 på TripAdvisor, og er plassert som nummer 11 av 26 hoteller i Stavanger. Det vil si, ikke noen fantastisk plassering, men uten tvil et hotell med fornøyde gjester. Det er verdt å legge merke til at i gjennomsnitt får hotellet høyere karakter for renhold og service, men litt lavere for beliggenhet og verdi for pengene. Scandic Stavanger Forus har som nevnt allerede et klart fokus som konferansehotell.

Det betyr også at det kan være en del gjester på ferie og andre privatreiser som ikke er fornøyde med beliggenheten. Den er som nevnt sentral i forhold til både Stavanger, Sandnes og Sola, men samtidig ikke helt i sentrum. En rask gjennomgang av anmeldelser tilsier at det er enkeltopplevelser som for eksempel problem med parkering som trekker ned. Det er mange som har gitt svært positive omtaler i forbindelse med større konferanser og møter.

Tilbud og bonusprogram

Som en del av Scandic, er det Scandics egne medlemsprogram som du benytter deg av på hotellet. Det kan lønne seg å sjekke tilbud på hotellets hjemmeside før du bestiller, det finnes mange forskjellige tilbudspakker. Noe som kan nevnes er rabatt både for unge under 25 og seniorrabatt på 40 % utvalgte dager. Også for andre finnes det gode tilbud som golfpakker, og i tillegg alltid rabatt på oppholdet når du bestiller på nettsidene til Scandic.

Oppsummering

Scandic Stavanger Forus legger ikke skjul på at det primært er et konferansehotell. Det trenger ikke å være negativt for andre reisende, men du bør være klar over at det er denne type hotell du velger. Selve hotellet er det ikke noe å utsette på med godt renhold og mange fasiliteter. Hvis Forus-området er et godt utgangspunkt for videre reiser i området og du ønsker alle fordelene med et større hotell, er Scandic Stavanger Forus et godt valg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *